Fondacije otvoreno društvo

CIN - Druga strana BiH - Skica za boljil život

CIN Price Video

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) u Sarajevu, uz podršku Fonda otvoreno društvo BiH, provodi istraživanje o pozitivnim stranama Bosne i Hercegovine, uključujući primjere dobrih poslovnih praksi, suradnji između entiteta i naroda različitih etničkih skupina, te životnih situacija koje daju pozitivan primjer i podršku jedinstvenoj i cjelovitoj Bosni i Hercegovini.

Cilj ovog istraživanja je da se javnost informira o dešavanjima koja nisu na diskursu dnevne politike i koja ne doprinose povećanju tiraža ili gledanosti domaćih medijskih organizacija, ali pružaju pozitivan primjer i poticaj građanima da u svojoj državi vide mogućnosti i perspektive za dobar i kvalitetan život, oslobođen političke kontole i manipulacije.

Nastale istraživačke priče će, nadalje, osnažiti poslovne ljude iz zemlje i regiona da Bosnu i Hercegovinu počnu gledati drugačijim očima. One će, osim toga, osnažiti i poštene vladine službenike i predstavnike vlasti, civilno društvo, nevladine organizacije te druge relevantne faktore u društvu da se ozbiljnije pozabave postojećim problemima i traže pozitivne promjene.

Rezultati istraživanja su dostupni kao priče i video radovi.

 

   Inicijative

skolegijum-logo txt

BalkanWatch

Diskriminacija Logo

GdjeJeLova Logo CPI Logo

Školegijum

Onlist za školsku praksu

 

Monitoring javnih nabavki

 

Antidiskriminacioni program

 

Podaci o javnim finansijama i potrošnji Centar za zastupanje građanskih interesa
 cin logo

 

IzPO Logo

 

edapedia-logo

otkucaji logo

 Centar za istraživačko

novinarstvo

 

Inicijativa za pravično obrazovanje

 

Interaktivni centar znanja za lokalne lidere

 

 Otkucaji.Net